vrijdag 28 september 2012

diefrauen-thesewomen van cmunz komen naar Kerkrade in Post-

Vanaf 7 oktober tot en met 28 oktober de expositie “diefrauen-thesewomen”, een kunstproject door cmunz, in Post- Kerkrade. Het voormalige postkantoor.

Beschrijving van de expositie:

"Het lichaam en kleding van twaalf vrouwen zijn gefotografeerd. De twaalf naakte en uitvergrote lichaamsportretten zijn in zwart-wit op metaal afgedrukt. Elk kledingstuk is apart in kleur afgedrukt op doorzichtige kunststof vellen. Samen vormen zij een interactief kunstwerk dat de beschouwer/deelnemer uitnodigt om elk van deze vrouwen steeds overnieuw aan en uit te kleden.

De lichaamsportretten en kledingstukken van deze vrouwen zijn op een reis. Ze vertonen zich in werkplaatsen en openbare ruimtes. Ze bezoeken mensen thuis. Ze worden geëxposeerd.

Elke vrouw en haar portret ervaart elk evenement op een verschillende manier en lokt steeds andere reacties uit. Er vormt zich een verhaal en rond hun aanwezigheid. Gedurende de reis zullen diefrauen-thesewoman zich van elkaar onderscheiden. De interactie met het publiek vormt hun afzonderlijke ervaringen.

De reis en de verschillende reacties die deze met zich meebrengt zal te volgen zijn op de toekomstige website: www.diefrauen-thesewomen.org. Ook zullen de locaties van nieuwe exposities met de bijbehorende interacties op verschillende manieren vastgelegd worden en te volgen zijn op deze website."